FRYSE_BLOGGEN

FRYSE_BLOGGEN

New York eller Hjørring – du må godt være i tvivl, når du er i Frysehuset

3. maj 2023
Af: Frysehuset
Andreas Mathew foran væg med graffiti i Frysehuset i Hjørring

Hjørrings mødested og turistattraktion: Koncertsted, kunstcentrum, madmekka, skateboardmiljø iværksætter-fællesskab, konferencecenter …

Kært barn har mange navne, og du må godt være i tvivl, om du er i New York eller Hjørring, når du befinder sig i Frysehuset. Vi skal nemlig spørge os selv: Hvor vildt kan Hjørrings nye mødested Frysehuset blive?

Store visioner for Hjørrings nye mødested

Her på bloggen har vi fået os en snak med bestyrelsesmedlem, Andreas Mathew der – til trods for sine rødder i Nordjylland – ikke er bange for at slå ud med armene.

Det gør han mange gange, når han fortæller om de mange planer for Hjørrings mangefacetterede mødested, Frysehuset, der nu endelig får fart.

  • Kæmpe koncerter med store navne,
  • Det vildeste iværksættermiljø,
  • “Mini silicon Valley,”
  • Masser af plads til at give den gas på skateboard,
  • Street food udelukkende med nordjyske råvarer,
  • Udstillinger,
  • Konferencer,
  • Mødested for alle,
  • og meget, meget mere…
Frysehuset i Hjørring er tænkt som et kæmpe fællesskab for både Hjørring Kommunes borgere og turister, med plads til både koncerter, iværksættere, street food, konferencer, udstillinger og meget andet. Andreas Mathew håber, at Frysehuset kan være med til at booste iværksætteri, bosætning, rekruttering og sammenholdet generelt i Hjørring Kommune.

Bosætning, rekruttering, turisme, fællesskab

Og ja, det er måske ikke særligt nordjysk at male med den brede pensel og tænke stort, men det er der al mulig grund til at gøre, siger Andreas.

“Det skal være så vildt, at du ikke kan være helt sikker på, om det er Hjørring eller New York, du befinder dig i.

Frysehuset skal være sådan et kraftcentrum eller en kæmpe maggiterning, hvor du går hen og bliver beriget, og hvor fællesskabet blomstrer. Et superhus i Vendsyssel, der byder på et sammensurium af studiemiljø, iværksætteri, familieaktiviteter, koncerter, og hvor der kan holdes konferencer og er streetfood. “

“Et sted, der tiltrækker både erhvervslivet, borgere og turisterne, og som giver et boost til bosætningen i Hjørring Kommune, fordi det også kan bruges i forbindelse med de lokale virksomheders rekruttering.“

Frysehuset er et MØDESTED for alle

Men hvad skal vi med endnu et kultursted i Hjørring, spørger vi forsigtigt?

Her er det, Andreas Mathew tager en dyb indånding. For Frysehuset handler nemlig ikke bare om at skabe et kultursted. Det tilføjer nye muligheder til kulturlivet, ja, så det bliver et hus for kulturen også – men det er synergien mellem de mange aktiviteter i huset, der bliver spændende. Vi skaber et mødested, hvor mange forskellige brugergrupper kan føle sig hjemme.

Det er mødregrupperne og skolebørnene, det er erhvervslivet og de studerende. For bare at nævne nogle af de brugergrupper, der er tænkt ind i huset. 

Og det fedeste er, at dem der vil involvere sig, kan være med til at sætte deres præg på huset. Vi har nemlig ikke alle svarene på, hvad byen mangler. Vi har ideer, men vi forventer, at de konkrete aktiviteter i huset vil udvikle sig sammen med de frivillige, med vores samarbejdspartnere og med sponsorerne. Vi har heldigvis allerede mange, der gerne vil være med.  

Tak til foreninger og virksomheder, der allerede har vist deres støtte til FRYSEHUSET
Frysehuset er dybt afhængig af støtte fra lokale virksomheder og foreninger.
Vi takker for alle de positive tilkendegivelser og glæder os til at vi sammen kan udvikle Frysehuset til glæde for alle i og omkring Hjørring.

Vi har brug for mødesteder som Frysehuset

Men hvorfor lige nu?

“Det er nu, vi skal i gang, for det er nu, behovet er her. Lige nu, hvor vi står midt i en energikrise og inflationen gnaver i folks økonomi. Det betyder nemlig, at behovet for samlingssteder som Frysehuset, hvor vi kan mødes og pleje relationer, vokser! Vi vil være der for hinanden. Vi vil være sammen!”

Hmmmm, men er det her projekt ikke bare et stort prestigeprojekt, Andreas?

Andreas Mathew er meget klar i mælet og siger:

“Frysehuset er for alle, og det skal ikke ses som nogens drøm, men som alles drøm.

Det handler ikke om os. Det handler om vores liv – og vores by. Vi elsker Nordjylland, og nu har vi en vild chance for at give noget tilbage. At investere i noget, der kan bringe glæde til kommende generationer også. Det er da så meget mere et fedt statement end en statue eller et springvand. Et dynamisk kunstværk, der er både bæredygtigt og væredygtigt. En kæmpe katalysator for byen!”

Mere end et slag i luften. Frysehuset åbner snart

Jo, der er ingen tvivl om, at hele projektet omkring Frysehuset er ved at tø op. Der blev arbejdet under corona, men pandemien lavede nogle benspænd.

Nu har bestyrelsen givet hinanden håndslag på, at i vinteren 2023 skal de første arrangementer løbe af stablen, og det betyder, at der skal speed på processen og skabes synlighed – gerne med store armbevægelser.

Det betyder, at alle der på forskellig vis har været aktive eller har støttet op  skal på banen igen. Og der skal gerne flere med.

“OG det får vi. For ligegyldigt, hvem man snakker med, så synes de, at det her er fedt,” siger Andreas Mathew.

Kom med på rundvisning i Frysehuset..

Vil du have flere nyheder fra FRYSEHUSET?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev.


LIGNENDE NYHEDER