OM FRYSEHUSET

OM FRYSEHUSET

OM FRYSEHUSET

Et mødested for hele Vendsyssel

Hjørrings gamle frysehus, der i dag står som en rå bygning, skal få nyt liv til glæde for hele Vendsyssel. Her er der meget højt til loftet. Og visionen med huset er også vild.

Frysehuset skal være et mødested for hele Vendsyssel – erhvervslivet, kulturlivet og ungdomslivet – og skal inspirere til nye fællesskaber, til dialog og til udvikling. 

Vi synes ganske enkelt Hjørring skal være et endnu federe sted at bo og udvikle sig.

Derfor vil vi skabe et sted for venskaber, samarbejder, inspiration, innovation og livsglæde. Hvor vi dyrker det, vi er, i nogle helt ekstraordinære rammer, inspireret af storbyernes rå og pulserende liv – hvor der både er plads til at bevæge sig, at larme, at mene, at tænke og at leve.  

MED FRYSEHUSET kan vi skabe et urbant mødested, der kan give genlyd i hele Danmark. Et tiltrængt og mangfoldigt samlingspunkt for unge, kreative ildsjæle, iværksættere og andre, der søger fælles oplevelser. Både når pulsen er høj – og når der skal tænkes efter

Lige nu søger vi frivillige. Skal du være med?

 

VI GLÆDER OS TIL AT BYDE DIG VELKOMMEN TIL FRYSEHUSET!

4 FRYSEBOKSE MED HVERT SIT FORMÅL

Kulturboksen


En kæmpe koncertsal med plads til 1200 stående eller 750 siddende publikummer, der skal bringe de helt store kulturelle oplevelser til byen. Her skal bl.a. være konferencer, messer, rytmiske og klassiske koncerter 

Aktivitetsboksen

En aktivitetshal med skaterramper, klatrebane og indendørs legeplads, hvor man kan samles og bevæge sig i alt slags vejr.

Eventboksen

En mindre eventhal med plads til fx udstillinger, netværksmøder, koncerter og private arrangementer.

Innovationsboksen

Et erhvervsfællesskab for innovation, netværk og læring, hvor både nystartede og etablerede virksomheder kan mødes og udvikle sig.

Bemærk: alle ideer kan ændres og udvikles undervejs. Som samarbejdspartner og som frivillig har du mulighed for at sætte DIT præg på Frysehuset.

2 NETWORKING ZONER

Det hele skal bindes sammen af to networking-zoner, hvor alle kan mødes på tværs af interesser. 

Streetfood-miljøet, hvor lokale restauratører serverer smagen af Vendsyssel, og

Rooftop-terrassen med amfiteater og udsigt over byen, der giver ekstra liv til huset i de varme måneder.

Inspirationen kommer fra udlandet og fra lignende tiltag større byer, hvor man har indrettet rå fabrikslokaler til inspirerende og kreative miljøer. Men Frysehuset bliver helt unikt. Det bliver bygget på de styrker, vi har i Vendsyssel og sikrer, vi bliver bedre til at fortælle hinanden og andre, hvad vi kan som område.

 

Vores fælles sted

Uden polerede vægge

Huset skal summe af liv og det skal bevare et råt og upoleret udtryk, der inviterer til bevægelse, samvær og nytænkning. Det skal bygges og bruges med omtanke for miljøet. Vi vil for eksempel inddrage genbrugsmaterialer fra lokalområdet, prioritere energirigtige og bæredygtige løsninger og stille krav om lokale råvarer i maden.

Frysehuset er vores fælles sted, og det skal derfor skabes sammen med brugerne, så løsningerne bliver relevante og langtidsholdbare. Vi indgår samarbejder med uddannelsesinstitutioner, virksomheder og foreninger. I Frysehuset vil der blive skabt nye fællesskaber fra det første søm bankes i. 

 Udviklingen opdeles i flere faser mens de nødvendige midler rejses. Huset vil åbne for store arrangementer allerede i 2024.

FRA 2024

Frysehuset kan tilbyde store koncerter og kulturelle arrangementer fra sin lokation centralt i Hjørring. 

Det færdige Frysehus bliver 5000 kvadratmeter. De første 1000 kvadratmeter – Kulturboxen – kan tages i brug fra 2023, hvor boxen vil være opdateret efter myndighedernes nyeste sikkerhedskrav. 

Kulturboxen får plads til 750 siddende og 1200 stående publikummer. Det giver mulighed for nye, indendørs arrangementer, der ikke har plads nok andre steder i byen.

Find huset tæt på banegården, tæt på biografen, teatret og byens mange parker.

Her ligger Frysehuset


google map responsive

Vil du være med?

Til dato er alt arbejde gjort ved hjælp af frivillige hænder. Der er allerede lagt tusindvis af frivillige timer i projektet – fordelt på rigtigt mange hænder. Både dem, der planlægger og dem der står klar, når opgaver skal igangsættes.

Vi søger frivillige, der vil være med til at skabe forandringen

Fonden Frysehuset

Frysehuset drives af en Fond, Den Erhvervsdrivende Fond Frysehuset, der har til formål at drive huset som et almennyttigt samlingspunkt for alle og særligt for borgerne i Vendsyssel.

Læs mere om Fonden her